Postoji više razloga zašto da izaberete Callan metodu za učenje engleskog jezika

4 puta brže

Prema istraživanjima koje je sproveo univerzitet u Kembridžu, prosečnom učeniku u školama po čitavom svetu, potrebno je oko 350 časova četiri godine) da dostigne nivo znanja potrebnog za polaganje medjunarodno prznatog Kembridžovog preliminarnog testa (Kembridž Preliminary Test). Callan metoda omogućuje polaznicima da se za ovaj test spreme za 80 časova (jednu godinu). Za polaganje Kembridž First Certificate ispita, polaznicima koji se spremaju po Callan metodi, potrebno je 160 časova. Dakle četiri puta manje utrošenog vremena za postizanje istih (možda i boljih) rezultata.

4 puta jeftinije

Pošto polaznici uče za četiri puta manje vremena, onda je i ukupna cena koštanja kompletne obuke četiri puta manja. Pogledajte našu stranu CENE i Uslove placanja 

Više reči po minuti

Da biste dostigli potreban nivo znanja za polaganje Kembridž preliminarnog testa, potrebno vam je da znate oko 1500 reči, ali takodje i da znate kako da ih pravilno upotrebite. Dakle, nije dovoljno da znate značenje reči, već morate poznavati gramatiku, kao i konotacije reči i njihovu brza uputrebu u rečenicama. Prosečan polaznik, koji uči po Callan metodi sve ovo savladava za oko 80 časova, to znači da on nauči oko 19 novih reči za jedan čas. Drugim rečima – za mesec dana, sa četiri časa nedeljno, polaznik Callan metode savlada 323 reči, dok sa klasičnim metodama savlada samo 85. Posto predavač Callan metode izgovori oko 240 reči u minuti (dvostruko brže nego predavači koji koriste druge metode), i s obzirom da predavač i polaznik sve vreme komuniciraju-govore, polaznik otprilike “čuje” oko 12000 reči za jedan čas. Primenom tradicionalnih metoda za jedan čas čuje se prosecno samo 3000 reči. Dakle slušajući i ujedno koristeći reči, ponudjene konstrukcije rečenica i fraze, polaznik prirodno i uci brže. Zapravo, četiri puta brže.

Zabavno je i lako

Polaznicima je Callan metod obično lak, zanimljiv i prijatan. Ako je pak nekome ipak ova metoda “dosadna”, onda to znači da oni sporo uče. U tom slučaju se ne može garantovati napredak ili mogućnost za izlaženje na Kembridž testove. Medjutim, ova metoda ne samo da nije dosadana, vec može biti izuzetno stimulativna, naravno uz energičnog, dobro pripremljenog i iskusnog predavača.

Istražvanja pokazuju da je najbolji način da se nauči jezik tako što se govori

Najnovija istraživanja govore da je najbolji način za učenje jezika, da se taj jezik “aktivno” govori. Dakle, učite tako što ga non-stop govorite. Tradicionalne metode, s druge strane, mogu usporiti učenje. Članak koji se bavi ovim istraživanjima je svojevremeno izašao i u “Economist” časopisu, gde su praćena istraživanja u Americi, koja pokazuju da se jezik najbolje uči stalnom konverzacijom.

Ova metoda se primenjuje svuda u svetu

CALLAN metoda se primenje svuda u svetu Postoji mnogo škola, u čitavom svetu, koje rade po Callan metodi. Spisak možete pogledati na ovom linku Callan Method Organisations web page

Garantovani besplatni, dodatni časovi ukoliko polaznik ne prodje test

Ubrzo po upisu dobijate pismenu garanciju da, ukoliko polažete neke od Kembridž testova i ne položite, imate besplatne časove dok ne uspete. Pogledajte model GARANCIJE koju polaznicima na početku izdaje SiMoD škola engleskog.

Vrlo visoka prolaznost na Kembridž testovima (95%) polaznika koji su učili po ovoj metodi

Za polaganje Kembridž testova, prolaznost polaznika koji su učili engleski po Callan metodi je procentualno 95%., za razliku od ostalih metoda gde je prolaznost oko 70%. Brojke su preuzete iz statistika Kembridž univerziteta.

Prva 4 probna časa su besplatna

Za sve polaznike su prva četiri časa potpuno besplatna, ukoliko procenite da Vam metoda ne odgovara i jednostavno ne nastavite sa obukom. Veliki broj polaznika nastavlja obuku i u tom slučaju ovi časovi ulaze u planirane časove za I fazu učenja (prvi mesec).

Nema domaćih zadataka

Po Callan metodi, gotovo da i nema domaćeg zadatka. Dok po drugim metodama polaznik, za svakih sat vremena provedenih u učiomici, potroši u proseku po 15 minuta radeći domaci zadatak, na taj način trošeći još 72 sata na učenje. Ako na ovo dodamo i onih 350 sati potrebnih za savladjivanje nivoa znanja za preliminarni Kembridz test, onda to iznosi punih 437 sati. Ovo vreme može da bude utrošeno na “prirodno”, relaksirajuće vežbanje govora.

Male grupe, po 8 polaznika

Broj učenika se po školama razlikuje (od 8 do 14). U SiMoD školi engleskog jezika smo se odlučili za male grupe od po 8 polaznika, čime se povećava efikasnost učenja, i svaki polaznik više učestvuje u direktnoj konverzaciji sa predavačem.

Na svakom času se koriste sve četiri jezičke veštine

Karakteristično je da u mnogim školama, učenici koji ne žele da govore na engleskom i ne moraju. Umesto toga, mali broj onih koji žele zapravo govore celog časa, a ostali učenici se “ne javljaju”. S druge strane, u pojedinim školama se sve četiri jezičke veštine ne forsiraju podjednako. Na primer, učenik može odlično da savlada pisanje i čitanje, dok su govor i slušanje loši. Drugi pak, ne čitaju dobro niti pišu. To je upravo zato sto u radu nisu sve veštine bile podjednako zastupljene. Po Callan metodi čitanje, slušanje i konverzacija su zastupljeni na svakom času, kao i pisanje u formi diktata (zastupljeno na svakom drugom času)

Ovu metodu su koristile mnoge poznate kompanije za obučavanje svojih zaposlenih, kao i poznate ličnosti

Zaposleni u mnogim velikim svetskim kompanijama poput IBM-a, FIAT-a, FILIPS-a, OLIVETI-a i mnoge druge, su engleski naučile pohadjajući škole koje koriste Callan metodu. Mnoge poznate ličnosti poput Gabrijela Garsije Markesa i Paola Volponia (italijanskog pisca) su engleski naučili uz Callan metodu.

- Brosura
- Uslovi
- Prijavni obrazac
- Flajer engleski
- Info buklet
- Podaci o fazama
- Letnja škola engleskog